TSvH staat voor Tamarinda Susanna van Harskamp

roepnaam Marinda van Harskamp 

 

Trainer, coach en adviseur op het gebied van persoonlijke ontwikkeling voor financials in beweging! Ambassadeur om het Finance vakgebied verder te ontwikkelen!

 

De eerste 5 jaar van mijn carrière ben ik werkzaam geweest bij een klein AA Accountantskantoor in Zoetermeer, waar ik de basis heb gelegd voor mijn verdere ontwikkeling. Daarna heb ik in de afgelopen 20 jaar vanuit diverse managementposities bij grote multinationals internationaal, waaronder IKEA gewerkt met het optimaliseren van de controlling en accounting afdelingen en processen én met het trainen en coachen van financials op het gebied van persoonlijke- en team effectiviteit. Hierdoor heb ik veel ervaring en kennis opgedaan met deze begeleiding en hiermee de medewerkers en dus de organisatie te laten groeien dankzij de digitale revolutie!

 

Mijn kracht ligt vooral bij het raakvlak van IT en Accounting en waar Finance en de menskant elkaar raken. Standaardiseren, automatiseren en digitaliseren van Finance en Accounting en de mensen vanuit hun eigen beweging met de veranderingen meenemen. Dat spreekt mij het meeste aan en dat is ook waar mijn talenten het beste tot uiting komen. Dit zeker ook vanuit mijn eigen achtergrond waarbij ik mijn praktijkkennis en -ervaring altijd zorgvuldig heb onderbouwd met theoretische kennis en ervaring. Na het afronden van de meao op mijn 19e, ben ik gaan werken. Eerst bij het AA Accountantskantoor, daarna NOKIA Nederland BV, Mitsubishi Motors Europe BV en IKEA Group. Vanaf mijn 19e ook altijd opleidingen naast mijn werk gevolgd. Van mba, naar pdl, SPD, HOFAM en Executive MBA! Business NLP Master Practitioner, NLP Coach, MBTI® Stap I en II, ICF coaching opleiding en Systemisch Werk en opstellingen. 

 

Op basis van deze mix van werkervaring en opleidingen, praktijk en theorie, heb ik een eigen sterke visie op de ontwikkeling van Finance, Accounting en Controlling gevormd en schrijf daar regelmatig blogs over. Ter ondersteuning en versnelling van de ontwikkelingen in Finance en voor de financiële doelgroep, heb ik het boek geschreven over het Accounting Architecture Model. Dit model heb ik ontwikkeld op basis van mijn opgedane kennis en ervaring met het digitaliseren van de financiële datavoorzieningsprocessen.

 

Mijn visie, producten en dienstverlening zijn doelgericht en effectief vanwege de combinatie van internationale werkervaring, genoten opleidingen en verkregen inzichten. Hierdoor kan ik snel de financiële vraagstukken en de gevolgen voor de mensen, teams en organisatie begrijpen en doorgronden. Ik adviseer over mogelijke manieren om het vraagstuk aan te pakken en ik ondersteun de betrokken personen en teams. Hierdoor wordt de persoonlijke- en teamontwikkeling dieper verankerd, hetgeen de kans op succes en tevredenheid significant verhoogt.

  

Om u zo goed mogelijk en succesvol te begeleiden, werk ik altijd vanuit de 3-perspectieven methode:

  1. Professioneel; vanuit opgebouwde finance-, en digitalisering kennis en praktijkervaring;
  2. Bedrijfskundig; vanuit learning-on-the-job ervaring en kennis opgedaan tijdens opleidingen;
  3. Persoonlijk; vanuit de rol van trainer en coach op het gebied van leiderschap, team- en persoonlijke ontwikkeling.