ACCOUNTING ARCHITECTURE MODEL

 

Een 1-daagse workshop, waarin het Accounting Architecture Model aan de hand van sprekende voorbeelden, levendige verhalen en praktijkgerichte opdrachten wordt uitgelegd. In begrijpelijke taal, met inbreng van je eigen dagelijkse praktijk en direct toepasbaar!


LOOP JE HIER TEGENAAN?

Frustratie, want er zijn al meerdere pogingen gedaan om de financiële datavoorzieningsprocessen te standaardiseren en te digitaliseren maar het is nog steeds niet gelukt!

Inefficiëntie, want de financiële cijfers zijn in verschillende systemen verwerkt. Hierdoor kost het veel tijd om de financiële rapporten samen te stellen!

Onzekerheid, want de financiële functie is in beweging en zorgt voor onrust bij de medewerkers!

 IS DIT WAT JE NODIG HEBT?

Inzicht in hoe je de standaardisatie en digitalisering van de financiële datavoorzieningsprocessen effectief kan aanpakken!

Vertrouwen, want je weet nu wat er nodig is om een effectief en kwalitatief hoogwaardige financiële functie op te bouwen en de organisatie hiermee vooruit kan brengen!

Begrip over hoe jij de organisatie en de financiële functie kan leiden in deze turbulente en boeiende tijden!


Dan is deze workshop precies wat je nodig hebt! Deze workshop is namelijk speciaal opgezet voor personen jij; succesvol zijn, omdat jij nu op hoofdlijnen weet wat er nodig is om de nieuwe digitale realiteit van finance met vertrouwen tegemoet te zien! Aan de hand van deze workshop krijg je het benodigde inzicht in en begrip van de belangrijkste basisprincipes van het Accounting Architecture Model en hoe deze in de praktijk kan worden toegepast bij het optimaliseren van de financiële functie en het digitaliseren van de financiële datavoorzieningsprocessen. Geen saaie technische workshop vol vakjargon, maar een boeiende workshop in begrijpelijke taal, op basis van je eigen dagelijkse praktijk en direct toepasbaar.
 

Na deze workshop ervaring heb je inzicht in en begrip van:

 • Trends en ontwikkelingen met een impact op de financiële functie;
 • De inhoud en betekenis van het Accounting Architecture Model;
 • De toepassing van het model bij het optimaliseren en digitaliseren van de financiële datavoorzieningsprocessen;
 • De huidige situatie van de financiële functie en -processen binnen de eigen organisatie; 
 • Te nemen stappen bij het managen van de ontwikkeling van de financiële functie en de digitalisering van de financiële processen.

Programma onderdelen

 • Introductie
 • Trends en ontwikkelingen;

 • Het Accounting Architecture Model;
 • De dagelijkse realiteit;
 • Van AS-IS naar TO-BE;
 • Afsluiting en certificaatuitreiking
5 redenen waarom deze workshop anders is dan alle andere financiële workshops
 1. Bij deze workshop ga je aan de slag je met sprekende voorbeelden die rechtstreeks uit je eigen dagelijkse praktijk komen;
 2. Je begrijpt de theorie en logica van het Accounting Architecture Model aan de hand van storytelling. Geen saaie teksten en monologen, maar levendige verhalen die tot de verbeelding spreken;
 3. Om het leereffect te vergroten, werk je met het action learning principe; leren door middel van diverse praktijkgerichte opdrachten;
 4. Het is een workshop waarbij je vanuit het outside-in principe werkt; Dit betekent dat we de ontwikkelingen in de externe wereld als vertrekpunt nemen voor de optimalisatie van de interne financiële functie;
 5. Je krijgt geen 13 in een dozijn workshop, maar een authentiek verhaal en werkwijze vanuit het hart en passie voor het vakgebied.