VERANDERMANAGEMENT

Tijdens het proces en project de financiële processen te optimaliseren, standaardiseren automatiseren gebeurt er veel in de organisatie, bij de betrokken afdelingen, teams en medewerkers. De traditionele oplossing hiervoor is om daar een Verander Manager op te zetten, die vanuit HR is opgeleid en met de geleerde modellen en theorieën aan de slag gaat.

 

Het manco hierbij is dat de HR-professional / Verandermanager de taal van Finance niet spreekt, dit met alle gevolgen van dien. Finance professionals hebben een eigen taalgebruik en vrijwel iedere financial spreekt deze taal. Het komt dan ook zelden voor dat de finance professional de standaard verandermanagementtechnieken accepteert en meegaat met de voorstellen.

 

Ik heb dit probleem zeer regelmatig aan den lijve ondervonden en ervaren. Op basis van deze ervaringen en mijn kennis van en ervaring met het coachen en trainen op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling, heb ik de competentie om verandermanagement vanuit Finance te benaderen. Ik spreek simpelweg de taal van de finance professional, want ik ben zelf finance professional! Hierdoor kan ik de organisatie, afdeling, team en medewerker meenemen in de transformatie van finance. Ik werk hierbij op basis van diverse effectieve technieken en benader ik de verandering vanuit de menskant en bedoeling van finance en zeker niet vanuit de systeemkant. 


CFO vraagt CEO:

"Wat als we in de ontwikkeling van onze mensen investeren en ze gaan weg?"

CEO:

"Wat als we dat niet doen en ze blijven!?"INCOMPANY EN MAATWERK TRAINING

 

Veel is er mogelijk voor het organiseren van incompany trainingen en workshops. Meest voorkomende trainingen en workshops zijn onder andere:

  • MBTI® voor individuen en teams;
  • Een effectief en kwalitatief hoogwaardige financiële functie opbouwen;
  • Accounting voor financials en non-financials;
  • Op weg met het Accounting Architecture Model;
  • De menskant van finance:
Neem contact met mij op om de diverse mogelijkheden te bepreken.

QUALITY IN, QUALITY OUT!

U bent vast bekend met de stelling Shit In, Shit Out! Ik heb dit omgedraaid en werk vanuit het Quality In, Quality Out! principe. Al mijn diensten zijn gebaseerd op deze visie en aanpak, wat betekent dat de kwaliteit van de finance operatoins Quality In, direct een effect heeft op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de financiële cijfers en rapporten Quality Out. Op basis van dit principe faciliteer en verzorg ik in-company trainingen, workshops en lezingen voor de finance en IT professional die zich verder wilt ontwikkelen in het effectief ondersteunen van de business met just-in-time, relevante en betrouwbare financiële cijfers en data.