Lezingen en Masterclasses


De mooiste persoonlijke verhalen over Finance en IKEA!

Kijk in de financiële keuken van het grootste meubelwarenhuis

 

In 2005 begon Marinda van Harskamp aan haar reis bij het internationale hoofdkantoor van IKEA! Niet alleen hét grootste meubelwarenhuis ter wereld, maar ook een wereld op zich, die zich alleen openstelt bij toetreding van de magische wereld van het Zweedse familiebedrijf.

 

Kan jij de financiële administratie binnen 14 maanden wereldwijd standaardiseren en onderbrengen in de nieuwste web-versie van het gebruikte boekhoudsoftware? Dat is de opdracht waarmee het avontuur begon. Niet wetend waar Marinda ja tegen zegt, gaat ze de uitdaging vol aan en komt ze in een boeiende wereld die voor vele gesloten blijft. En wat voor wereld, want er blijkt een enorm bedrijf schuil te gaan achter de blauw/gele woonwarenhuizen die overal in de wereld te vinden zijn.

 

Achter het bekende retail onderdeel wat aan de buitenkant is opgesteld en bekend is bij miljarden mensen, behoort IKEA ook tot de grootste ondernemingen ter wereld op het gebied van productontwerp en -ontwikkeling, fabricage en productie, inkoop, import-export, logistiek, horeca, softwareontwikkeling, foto-, video- en filmstudio, bankinstelling, winkelcentra, duurzaamheid en groene energie, liefdadigheid, onroerend goed beheer en bosbeheer.

  

"To create a better everyday life for the many"

 IKEA’s vision

 

Tijdens de lezingen en masterclasses neemt Marinda je mee in het verhaal van IKEA en de wereld achter de schermen. Ze vertelt onder andere over hoe ze te werk is gegaan en het, samen met alle collega’s in 45 landen, voor elkaar heeft gekregen om de financiële administratie in alle landen te standaardiseren, harmoniseren en te automatiseren. Het meekrijgen van collega’s, die verspreid over de hele wereld werken, hoe ze de organisatie, ook buiten Finance, enthousiast over Accounting heeft gekregen en hoe ze internationale trainingsprogramma’s voor financials heeft geïmplementeerd en gefaciliteerd, waarbij Finance, de business en persoonlijke ontwikkeling de hoofdonderwerpen zijn.

 

Ook biedt Marinda een interactief en competitief spelvorm voor financials, waarbij de groep zelf de ervaring krijgt van wat er komt kijken bij het standaardiseren, harmoniseren en automatiseren van de financiële administratie van een organisatie ter grootte van IKEA. 

Organiseer je een evenement of bijeenkomst en ben je op zoek naar een spreker die persoonlijke verhalen over Finance en IKEA, persoonlijke ontwikkeling van financials en de digitale revolutie van Finance vanuit een verrassend perspectief benadert en hier op een inspirerende en boeiende manier over vertelt? Neem dan contact met ons op!

 

Marinda is als spreker aangesloten bij het sprekersbureau ZijSpreekt: www.ZijSpreekt.nl Een kleine greep uit de diverse lezingen!

PE-CAFÉ VAN PLUC!

VUGHT EN DIEMEN

COACHING WITH IMPACT

ICF NETHERLANDS SEMINAR 


TALENTSTAGE EVENTSUMMIT

RAI AMSTERDAM

NATIONALE ADMINISTRATEURSDAG

SPANT! BUSSUM


CFO DAY

ALEX VAN GRONINGEN

JAARCONGRES CONTROLLING

ALEX VAN GRONINGEN

CONTROLLERSCONGRES

NIVE OPLEIDINGEN


IBO GOES TEDX IBO BUSINESS SCHOOL