tsvh blauw

Eerste Nederlandse boek over Digital Finance

digital finance

De digitalisering van Finance vraagt een concrete en heldere aanpak voor de transformatie van de financiële organisatie, het automatiseren van de processen en het opleiden en trainen van financials. Dit boek gaat daarover.

Digital Finance is de verzamelnaam voor onder andere robotica, kunstmatige intelligentie, supercomputers, big data en blockchain. Het is dé disruptieve ontwikkeling voor Finance. Waar Digital Finance de kern van Finance niet verandert, verandert de digitalisering wel de handmatige en repetitieve transactionele werkzaamheden en het proces van verwerken, samenstellen, controleren en rapporteren. Hierdoor verdwijnt er een overschot aan personeel dat opgeleid is voor werkzaamheden die straks niet meer bestaan.

Digital Finance zorgt ook voor een kwalitatieve sprong vooruit. Er ontstaat veel ruimte voor ander gekwalificeerd werk, voor financials met accountingkennis en -ervaring die beschikken over specifieke competenties. Dit type financial zal open moeten staan voor verandering, het doorgronden van de organisatie, verbindingen leggen, systeemdenken en data analytics én moet beschikken over specifieke vaardigheden op het gebied van leiderschap, effectieve communicatie, conflicthantering, emotionele intelligentie, team- en agile-coaching.

Kortom, Digital Finance vraagt om leiderschap met een heldere en multidimensionale aanpak (systemen, processen en mensen) met oog voor het systemisch aspect van de digitalisering. Daar gaat dit boek over. Leidinggeven aan de digitalisering is geen makkelijke opdracht, maar wel een opdracht vol uitdagingen en een mooie bestemming met toekomstperspectief.
Makkelijk? Nee. Uitdagend? Ja. Nodig? Ja!

Bestel nu in de webshop!

Bestel het boek

Documenten

Privacyverklaring

Cookiebeleid

Sitemap