Wat is coaching

De definitie van coaching

De ICF (International Coach Federation) definieert coaching als het creatieve proces waarbij de cliënt als partner wordt geïnspireerd en uitgedaagd om tot zijn of haar maximale persoonlijke en professionele potentieel te komen.

'ICF defines coaching as partnering with clients in a thought-provoking and creative process that inspires them to maximize their personal and professional potential.’ – ICF Global

 

Jij bent de expert!

Bij coaching wordt er vanuit gegaan dat jij zelf de expert ben in jouw eigen leven. Je wordt gezien als en compleet en succesvol mens. Alle verandering die door het coachingsproces kan worden bereikt is een toevoeging met het doel iemands keuze- en handelingsmogelijkheden te vergroten.

 

Coaching als effectieve hulpbron

Professionele coaching geniet een steeds grotere populariteit. Individuen, bedrijven, profit- en non-profitorganisaties, scholen en overheid ontdekken de mogelijkheden en voordelen van coaching.

'Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan er een gebruiken. Onderzoek heeft uitgewezen dat het de meest effectieve interventie is bij gedragsverandering en in mijn ervaring ook in emotionele groei.’ – Alex Engel

 

Wat biedt coaching?

Nieuwe en verhelderende perspectieven op uitdagingen en mogelijkheden. Nieuwe manieren van denken en beslissen. Samenwerken en effectiviteit. Zelfvertrouwen om de ambities in werk en privéleven ook daadwerkelijk waar te maken.

 

Voor wie is coaching?

Coaches werken met mensen die ondersteuning willen in hun functie, projecten en persoonlijke ontwikkeling. Zij werken zowel met individuen als teams, die zo goed mogelijk willen presteren.

  

Het coachingstraject

Een coachingtraject biedt een veilige plaats om ideeën en problemen te onderzoeken, oplossingen te vinden en realistische uitvoeringsstrategieën te formuleren. De coach ondersteunt de cliënt vervolgens om wat besproken is ook daadwerkelijk in de praktijk te

brengen.

 

Bron: ICF Netherlands Charter Chapter