logo tsvh

MBTI® Persoonlijkheidstypen

Inzicht in je persoonlijkheid is de sterke basis voor levenslange persoonlijke ontwikkeling

De MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator) brengt persoonlijkheidstypes in kaart en creëert een sterke basis voor levenslange persoonlijke ontwikkeling en groei. Het biedt een constructief en flexibel kader voor het begrijpen van individuele verschillen en sterke punten. De MBTI® is het meest bekende persoonlijkheidsinstrument ter wereld.
MBTI ® helpt je om:

Ieder persoon die zich wilt ontwikkelen, heeft kennis en inzicht nodig in de eigen persoonlijkheid, vaardigheden en voorkeursgedrag. Wat voor de ene persoon aangeboren gedrag is, is voor de ander aangeleerd gedrag. Aangeboren gedrag heeft minder stimulatie en training nodig om tot een hoog niveau te komen, waar aangeleerd gedrag veel meer stimulatie en training nodig heeft om tot een hoog niveau te komen. Het ontwikkelingsniveau van aangeleerd gedrag zal echter nooit zo hoog komen als het ontwikkelingsniveau van aangeboren gedrag. Tegenwoordig wordt aangeboren gedrag talent genoemd. Talentmanagement kan dan ook worden gezien als het stimuleren en verder ontwikkelen van aangeboren gedrag: ontwikkelen daar waar men goed in is.

Gedragsvoorkeuren

MBTI ® is gebaseerd op 8 verschillende gedragsvoorkeuren, verdeeld over 4 verschillende dimensies, die elk weer bestaat uit 2 tegenovergestelde voorkeuren. Gedragsvoorkeur vertelt waar je energie van krijgt en waar je jezelf comfortabel bij voelt. Iedereen is in staat om alle acht voorkeuren te gebruiken, maar er is altijd een voorkeur voor 1 van de 2 tegenovergestelde voorkeuren. Je hebt dus een voorkeur voor Extraversion of Introversion, Sensing of iNtuition, Thinking of Feeling, Judging of Perceiving gedrag.

mbti dimensies bewerkt

MBTI® werkwijzer

De MBTI® werkwijzer bestaat uit 2 verschillende onderdelen:

  1. De MBTI® vragenlijst
  2. Het MBTI® terugkoppelingsgesprek
De MBTI® vragenlijst

De vragenlijst bestaat uit diverse verschillende vragen en is ontwikkeld om toegang te geven tot de personaliteitstheorie van Carl Jung. De vragenlijst wordt digitaal (via internet) ingevuld. De vragenlijst is vandaag de dag is vele verschillende talen beschikbaar en het advies is om de vragenlijst zoveel mogelijk in je eigen moedertaal in te vullen. Na het invullen van de vragenlijst, stelt TSvH het bestelde MBTI® rapport samen waarin je gerapporteerde type is beschreven. De informatie in dit rapport is gebaseerd op de antwoorden die je in de vragenlijst hebt ingevuld. Zodra wij akkoord zijn over het werken met MBTI®, ontvangt je van mij een link naar de digitale vragenlijst, tezamen met uitleg en informatie voor het invullen van de vragenlijst. Ook maken wij dan een afspraak voor het terugkoppelingsgesprek.

Het MBTI ® terugkoppelingsgesprek

De doelstelling van het terugkoppelingsgesprek is om zelf je zelfingeschatte type te definiëren. In het terugkoppelingsgesprek leid TSvH je langs diverse vragen waarop je antwoorden op geeft vanuit uw eigen perspectief en voorkeur. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur. Nadat je je zelfingeschatte type hebt gedefinieerd, bekijken we de uitkomst van je gerapporteerde type op basis van de vragenlijst. Het zelfingeschatte en gerapporteerde type kan hetzelfde zijn, maar het komt ook voor dat dit verschillende typen zijn. Na bestudering van de 2 verschillende typen, kan je zelf beslissen wat uw bestpassend type is. Dit kan, maar hoeft dus niet. Hier geldt ook dat de bewustwording van je eigen gedragsvoorkeuren al een grote stap voorwaarts voor je is. Na het terugkoppelingsgesprek ontvangt u het rapport, welke tijdens dit gesprek is gebruikt.

Kwaliteitsgarantie  Er zijn veel onofficiële versies van de MBTI® in omloop. Deze versies kunt u vaak gratis online invullen en geven op  basis van slechts een aantal vragen uw MBTI®-type. OPP is de officiële distributeur van de MBTI® en aanverwante producten in Europa. Dit betekent dat OPP de echte MBTI® aanbiedt – de versie die ontwikkeld is door Isabel Myers en Katharine Briggs en ondersteund wordt door 70 jaar onderzoek. Bij OPP ontvangt u een kwaliteitsgarantie bij het product. Mensen die door ons zijn opgeleid gebruiken het instrument op een ethische manier. Een individu heeft zelf een rol in het proces van het vaststellen van zijn of haar persoonlijkheidstype. - OPP Nederland
Marinda van Harskamp is officieel MBTI® Stap I en Stap II gecertificeerd en werkt met het MBTI® instrument conform de ethische regels opgesteld door OPP en CPP.

MBTI Stap I

MBTI Stap II

Testimonials

TSVH

Marinda is a caring and patient MBTI trainer who dedicates much time and energy to guide us through the MBTI assessment on an individual or group setting.

Liang Wai Chan - CIPP/E, CIPT Privacy Project Leader and Certified Translator Dutch/Chinese, Chinese/Dutch

TSVH

 

Hudifine

HUDIFINE is een handelsnaam van TSvH B.V.

Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle
Telefoon: 085 - 06 09 390
Email: info@hudifine.nl
Kamer van Koophandel: 75664844
BTW nummer: NL860356085B01

linked in mailtwitter

Documenten

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Cookiebeleid

Sitemap

Financieel kader heeft een nieuwe toekomst

Kennismaken