Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling · 17. april 2018
Fysiotherapie is een populaire behandelmethode voor klachten met je bewegingsapparaat. Coaching kan je met fysiotherapie vergelijken en dan als behandelmethode voor de aansturing van je bewegingsapparaat. In je leven gebeurt er continue van alles en sommige van deze gebeurtenissen hebben een direct effect op de aansturing van je bewegingsapparaat. Coaching helpt je om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke aansturing van je bewegingsapparaat.

Persoonlijke ontwikkeling · 28. maart 2018
The digital revolution is on and it is going fast. Companies are faced with the digitalisation of their business processes and there is urgency to join it. Not joining is not surviving, joining means having a chance to survive. The digitalisation is often only viewed and approached from the technical perspective, but how can people and organisations grow thanks the digital revolution?

Persoonlijke ontwikkeling · 28. maart 2018
In bijna alle organisaties wordt er vanuit teams gewerkt en onderzoek laat zien dat we als individu onderdeel uitmaken van steeds meer teams. En je ervaart het waarschijnlijk zelf ook, het interessante fenomeen dat het ene team waar je onderdeel van uitmaakt een geoliede machine is, waar iedereen weet wat zijn of haar rol, taak en plaats is en in ander team draait het minder goed, verloopt de onderlinge samenwerking stroef en gebeurt er altijd wel iets. Hoe komt dat en wat maakt het verschil?

Persoonlijke ontwikkeling · 29. november 2017
Maar wat zou jij nou echt willen? Stel, jij hebt alle mogelijkheden en al het geld in de wereld tot je beschikking, wat zou je dan doen? Een lange stilte volgt. De persoon denkt hard na en er gebeurt van alles. De twinkeling in de ogen, het opveren van het lichaam van alle positieve energie die er vrijkomt en de lach die tevoorschijn komt. Ook komt er zeer snel die andere reactie, de ogen worden weer dof, de energie vloeit weg en het lichaam komt weer in de ingezakte vorm terug.

Persoonlijke ontwikkeling · 27. november 2017
In januari 2005 kwam ik voor een sollicitatiegesprek bij het kantoor in Leiden. Ik kon het niet vinden, want ik verwachtte een groot blauw geel gebouw wat al van ver zichtbaar is. Het bleek echter een klein, onopvallend kantoor en alleen bij de bel was een klein stickertje geplakt met de naam van het bedrijf waar ik kwam solliciteren: IKEA!

Persoonlijke ontwikkeling · 26. oktober 2017
WAUW!!! Dat is mijn gevoel als ik terugkijk op 12,5 fantastische jaren bij IKEA. Het is een waanzinnige reis geweest, zowel persoonlijk als professional. Er is veel gebeurd sinds het moment dat ik in 2005 bij IKEA ben gaan werken. Ik heb over de wereld gereisd, mensen ontmoet, mee gewerkt en vrienden mee geworden op bijna alle continenten.

Persoonlijke ontwikkeling · 13. oktober 2017
Een effectieve controller staat midden in de organisatie, weet wat er speelt en werkt samen met de boekhouding én met de business. De spil tussen de verschillende afdelingen, een spin in het web en aanspreekpunt voor de afdelingsmanagers en het management. De wereld en realiteit van de controller verandert continue en het is dan ook belangrijk om hier constant mee te werken en op in te spelen.

Persoonlijke ontwikkeling · 09. augustus 2017
Het blijft toch echt altijd heerlijk, die vrije weken in de zomer. Lekker alle tijd om weer tijd met je gezin door te brengen, om tot rust te komen, om afstand van de dagelijkse werkzaamheden te nemen en tegelijk te reflecteren over het afgelopen jaar. Vaak resulteert dit in verschillende goede voornemens om veranderingen in je dagelijkse leven te realiseren. Dus wat heb jij besloten tijdens de vakantie, wat ga jij veranderen zodra je weer terug bent op kantoor?

Persoonlijke ontwikkeling · 19. juni 2017
De rol van controlling verandert en gaat zich meer richten op analyseren en adviseren. Een verantwoordelijkheid die altijd al bij controlling heeft gehoord. Het is de reden voor het ontstaan van de rol van controlling. In het verleden heeft controlling zich echter ook verregaand beziggehouden met het registreren en rapporteren, terwijl die rol aan de boekhouding toebehoort. De tijd is nu aangekomen om beide rollen weer te herdefiniëren, maar zijn controlling en de boekhouding er wel klaar voor?

Persoonlijke ontwikkeling · 09. mei 2017
Veel woorden zijn al gesproken en geschreven over de veranderingen in de wereld en de impact hiervan op Finance. Digitalisering, robotisering, het einde van Accounting, de veranderende rol van de Controller en CFO. Maar het is niet zo eenvoudig om te toekomst te bedenken en te voorspellen. Niemand weet wat er echt gaat gebeuren, want de wereld werkt niet vanuit het lineaire en rationele principe. Was het maar zo makkelijk!

Meer weergeven