Finance

Finance · 31. januari 2018
“Jaarrekening blijft vaak zonder goedkeuring. Rood licht voor honderden MKB-bedrijven.” Zo kopt het artikel in het FD recentelijk. Uit onderzoek van het FD blijkt dat er honderden Nederlandse bedrijven geen goedkeurende verklaring van hun accountant hebben gekregen. Een serieuze waarschuwing, want de buitenwereld kan niet meer vertrouwen op de jaarrekening van deze bedrijven.

Finance · 13. oktober 2017
Een effectieve controller staat midden in de organisatie, weet wat er speelt en werkt samen met de boekhouding én met de business. De spil tussen de verschillende afdelingen, een spin in het web en aanspreekpunt voor de afdelingsmanagers en het management. De wereld en realiteit van de controller verandert continue en het is dan ook belangrijk om hier constant mee te werken en op in te spelen.

Finance · 09. mei 2017
Veel woorden zijn al gesproken en geschreven over de veranderingen in de wereld en de impact hiervan op Finance. Digitalisering, robotisering, het einde van Accounting, de veranderende rol van de Controller en CFO. Maar het is niet zo eenvoudig om te toekomst te bedenken en te voorspellen. Niemand weet wat er echt gaat gebeuren, want de wereld werkt niet vanuit het lineaire en rationele principe. Was het maar zo makkelijk!

Finance · 20. maart 2017
Net als binnen het bankwezen zullen duizenden mensen werkzaam op de financiële afdelingen van organisaties noodgedwongen worden ontslagen ten gevolge van de digitale transformatie. Er is echter nog tijd om aan een oplossing te werken en dit te voorkomen. Hoe kunnen we zorgen dat het aantal noodgedwongen ontslagen als gevolg van de digitale transformatie binnen de financiële afdelingen van organisaties beperkt blijft?

Finance · 07. februari 2017
Sinds het ontstaan van de rol van Business Controller zijn er discussies ontstaan over de verschillen tussen de twee type controllers: de Financial Controller en de Business Controller. Hierbij hoor je en lees je tussen de regels door dat er (on)bewust een hiërarchisch onderscheid wordt gemaakt tussen de twee rollen. Wanneer je echter de genoemde rollen vanuit een menskant benaderd, blijkt dat deze (on)bewuste aanname onjuist is!