Accounting Architecture

Accounting Architecture · 31. januari 2018
“Jaarrekening blijft vaak zonder goedkeuring. Rood licht voor honderden MKB-bedrijven.” Zo kopt het artikel in het FD recentelijk. Uit onderzoek van het FD blijkt dat er honderden Nederlandse bedrijven geen goedkeurende verklaring van hun accountant hebben gekregen. Een serieuze waarschuwing, want de buitenwereld kan niet meer vertrouwen op de jaarrekening van deze bedrijven.

Accounting Architecture · 23. juli 2017
De boekhouder is gelijkwaardig aan de financial controller en zelfs de momenteel gewilde business controller, stelt Marinda van Harskamp, auteur van het boek ‘Accounting Architecture Model’. Het is gewoon een andere rol waar een ander type persoonlijkheid past, maar het is niet een functie die qua belang en impact onderdoet voor andere financiële rollen. Wel gaat de boekhoudfunctie veranderen de komende jaren. Van Harskamp licht toe waar de kansen en ontwikkelmogelijkheden liggen.

Accounting Architecture · 16. november 2016
Na de zomer van 2016 heeft EY het rapport Is the future of Finance new technology or new people?gepubliceerd. Een onderzoek onder 769 CFO’s en finance leaders uit 32 verschillende landen en persoonlijke interviews met 22 CFO’s laat zien dat de toekomst van de financiële functie gebaseerd is op de ontwikkeling van technologie én mensen. Het rapport beschrijft de belangrijkste prioriteiten voor het opbouwen van de slimmere, meer toekomstgericht en veerkrachtige financiële functie.

Accounting Architecture · 14. november 2016
Gepubliceerd op managementboek.nl Belangrijke input voor het besturen en leiden van de organisatie zijn de financiële cijfers en het is dus uitermate belangrijk dat deze informatie betrouwbaar en relevant is. Maar hoe weet u eigenlijk wel of dat zo is en hoeveel weet u over de rol en positie van de boekhouding, de afdeling die de financiële cijfers samenstelt? In het boek Accounting Architecture Model geeft de auteur, op een begrijpbare en zeer goed leesbare wijze, tekst en uitleg over de...

Accounting Architecture · 25. oktober 2016
Get accounting at the table! Waarom investeren we zoveel in het maken van analyses en formuleren van strategische adviezen, maar zo weinig in de achterliggende cijfers? De boekhouding van een organisatie staat volgens Marinda van Harskamp, auteur van het boek Accounting Architecture Model, nog teveel in de schaduw. En dat is zonde; ‘Daar is de boekhouding te belangrijk voor. Het moet echt naar een hoger niveau.’

Accounting Architecture · 12. oktober 2016
Volgens velen is boekhouden een uitstervend vak en ambacht. Maar als boekhouden als vak en ambacht uitsterft, waar gaan dan de financiële cijfers vandaan komen? De traditionele boekhouder die voornamelijk handmatig alle financiële transacties in een boekhoudsysteem boekt, gaat verdwijnen, zover is duidelijk. Maar hiermee verdwijnt niet de rol en positie van de boekhouding.

Accounting Architecture · 05. oktober 2016
Om organisaties zo goed mogelijk te kunnen besturen, wil het bestuur en management de financiële cijfers zo snel mogelijk hebben. Deze informatie dient uiteraard betrouwbaar en relevant zijn. Het belang van de financiële cijfers is groot en de verantwoordelijkheid voor het correct samenstellen en het leveren van betrouwbare en relevante cijfers ligt de boekhouding!