Accounting Architecture

Accounting Architecture · 02. januari 2018
Boekhouden is niet sexy! De automatisering en digitalisering zorgt ervoor dat boekhouders niet meer nodig zijn! Computers en robots gaan al het werk van de boekhouders overnemen! Veel gehoorde argumenten die ervoor zorgen dat organisaties in gevaar komen. Dure misvattingen, want boekhoudkennis is juist nodig om de systemen in te richten en de informatieprocessen goed te laten lopen.

Accounting Architecture · 29. november 2017
Maar wat zou jij nou echt willen? Stel, jij hebt alle mogelijkheden en al het geld in de wereld tot je beschikking, wat zou je dan doen? Een lange stilte volgt. De persoon denkt hard na en er gebeurt van alles. De twinkeling in de ogen, het opveren van het lichaam van alle positieve energie die er vrijkomt en de lach die tevoorschijn komt. Ook komt er zeer snel die andere reactie, de ogen worden weer dof, de energie vloeit weg en het lichaam komt weer in de ingezakte vorm terug.

Accounting Architecture · 23. juli 2017
De boekhouder is gelijkwaardig aan de financial controller en zelfs de momenteel gewilde business controller, stelt Marinda van Harskamp, auteur van het boek ‘Accounting Architecture Model’. Het is gewoon een andere rol waar een ander type persoonlijkheid past, maar het is niet een functie die qua belang en impact onderdoet voor andere financiële rollen. Wel gaat de boekhoudfunctie veranderen de komende jaren. Van Harskamp licht toe waar de kansen en ontwikkelmogelijkheden liggen.

Accounting Architecture · 19. juni 2017
De rol van controlling verandert en gaat zich meer richten op analyseren en adviseren. Een verantwoordelijkheid die altijd al bij controlling heeft gehoord. Het is de reden voor het ontstaan van de rol van controlling. In het verleden heeft controlling zich echter ook verregaand beziggehouden met het registreren en rapporteren, terwijl die rol aan de boekhouding toebehoort. De tijd is nu aangekomen om beide rollen weer te herdefiniëren, maar zijn controlling en de boekhouding er wel klaar voor?

Accounting Architecture · 12. december 2016
We houden van ontwikkelingen en schrijven zoveel mogelijk over de komende veranderingen binnen finance. De wereld verandert en is niet meer hetzelfde en wordt ook nooit meer hetzelfde. Wie niet meegaat in de veranderingen blijft achter in de oude wereld en verliest hiermee het entréeticket naar de nieuwe wereld. Robotisering, blockchain, digitalisering, de mooiste termen voor nieuwe ontwikkelingen en technologie die allemaal een impact hebben op onze professie.

Accounting Architecture · 16. november 2016
Na de zomer van 2016 heeft EY het rapport Is the future of Finance new technology or new people?gepubliceerd. Een onderzoek onder 769 CFO’s en finance leaders uit 32 verschillende landen en persoonlijke interviews met 22 CFO’s laat zien dat de toekomst van de financiële functie gebaseerd is op de ontwikkeling van technologie én mensen. Het rapport beschrijft de belangrijkste prioriteiten voor het opbouwen van de slimmere, meer toekomstgericht en veerkrachtige financiële functie.

Accounting Architecture · 14. november 2016
Gepubliceerd op managementboek.nl Belangrijke input voor het besturen en leiden van de organisatie zijn de financiële cijfers en het is dus uitermate belangrijk dat deze informatie betrouwbaar en relevant is. Maar hoe weet u eigenlijk wel of dat zo is en hoeveel weet u over de rol en positie van de boekhouding, de afdeling die de financiële cijfers samenstelt? In het boek Accounting Architecture Model geeft de auteur, op een begrijpbare en zeer goed leesbare wijze, tekst en uitleg over de...

Accounting Architecture · 09. november 2016
Gepubliceerd op cmweb.nl Na aanleiding van de publicatie van het rapport The future of employment: how susceptible are jobs to computerisation? van Frey en Osborne is de stelling, dat de boekhouder geen toekomst meer heeft en zal uitsterven, zonder enige nuance over de wereld verspreid en door velen als waarheid aangenomen. In het rapport uit september 2013 wordt gesproken over een factor 0.98 dat de rol van de boekhouder wordt overgenomen door computers en dus niet meer zal bestaan. Maar is...

Accounting Architecture · 25. oktober 2016
Get accounting at the table! Waarom investeren we zoveel in het maken van analyses en formuleren van strategische adviezen, maar zo weinig in de achterliggende cijfers? De boekhouding van een organisatie staat volgens Marinda van Harskamp, auteur van het boek Accounting Architecture Model, nog teveel in de schaduw. En dat is zonde; ‘Daar is de boekhouding te belangrijk voor. Het moet echt naar een hoger niveau.’

Accounting Architecture · 12. oktober 2016
Volgens velen is boekhouden een uitstervend vak en ambacht. Maar als boekhouden als vak en ambacht uitsterft, waar gaan dan de financiële cijfers vandaan komen? De traditionele boekhouder die voornamelijk handmatig alle financiële transacties in een boekhoudsysteem boekt, gaat verdwijnen, zover is duidelijk. Maar hiermee verdwijnt niet de rol en positie van de boekhouding.

Meer weergeven