Digital Finance · 31. mei 2018
Na jaren van veranderenen het doorstaan van de procesmatige verandermanagementstechnieken, zijn de meeste werknemers verandermoe geworden. Dat terwijl de grootste ontwikkelingen binnen Finance er nog aankomen. Tel daar de hoge werkdruk en de stressniveaus in de organisatie bij open je hebt een gouden cocktail voor overwerkte medewerkers. Het is dus de hoogste tijd dat we de menskant van de ontwikkelingen anders gaan benaderen.

Persoonlijke ontwikkeling · 17. april 2018
Fysiotherapie is een populaire behandelmethode voor klachten met je bewegingsapparaat. Coaching kan je met fysiotherapie vergelijken en dan als behandelmethode voor de aansturing van je bewegingsapparaat. In je leven gebeurt er continue van alles en sommige van deze gebeurtenissen hebben een direct effect op de aansturing van je bewegingsapparaat. Coaching helpt je om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke aansturing van je bewegingsapparaat.

Persoonlijke ontwikkeling · 28. maart 2018
The digital revolution is on and it is going fast. Companies are faced with the digitalisation of their business processes and there is urgency to join it. Not joining is not surviving, joining means having a chance to survive. The digitalisation is often only viewed and approached from the technical perspective, but how can people and organisations grow thanks the digital revolution?

Persoonlijke ontwikkeling · 28. maart 2018
In bijna alle organisaties wordt er vanuit teams gewerkt en onderzoek laat zien dat we als individu onderdeel uitmaken van steeds meer teams. En je ervaart het waarschijnlijk zelf ook, het interessante fenomeen dat het ene team waar je onderdeel van uitmaakt een geoliede machine is, waar iedereen weet wat zijn of haar rol, taak en plaats is en in ander team draait het minder goed, verloopt de onderlinge samenwerking stroef en gebeurt er altijd wel iets. Hoe komt dat en wat maakt het verschil?

Accounting Architecture · 31. januari 2018
“Jaarrekening blijft vaak zonder goedkeuring. Rood licht voor honderden MKB-bedrijven.” Zo kopt het artikel in het FD recentelijk. Uit onderzoek van het FD blijkt dat er honderden Nederlandse bedrijven geen goedkeurende verklaring van hun accountant hebben gekregen. Een serieuze waarschuwing, want de buitenwereld kan niet meer vertrouwen op de jaarrekening van deze bedrijven.

Digital Finance · 02. januari 2018
Boekhouden is niet sexy! De automatisering en digitalisering zorgt ervoor dat boekhouders niet meer nodig zijn! Computers en robots gaan al het werk van de boekhouders overnemen! Veel gehoorde argumenten die ervoor zorgen dat organisaties in gevaar komen. Dure misvattingen, want boekhoudkennis is juist nodig om de systemen in te richten en de informatieprocessen goed te laten lopen.

Persoonlijke ontwikkeling · 29. november 2017
Maar wat zou jij nou echt willen? Stel, jij hebt alle mogelijkheden en al het geld in de wereld tot je beschikking, wat zou je dan doen? Een lange stilte volgt. De persoon denkt hard na en er gebeurt van alles. De twinkeling in de ogen, het opveren van het lichaam van alle positieve energie die er vrijkomt en de lach die tevoorschijn komt. Ook komt er zeer snel die andere reactie, de ogen worden weer dof, de energie vloeit weg en het lichaam komt weer in de ingezakte vorm terug.

Persoonlijke ontwikkeling · 27. november 2017
In januari 2005 kwam ik voor een sollicitatiegesprek bij het kantoor in Leiden. Ik kon het niet vinden, want ik verwachtte een groot blauw geel gebouw wat al van ver zichtbaar is. Het bleek echter een klein, onopvallend kantoor en alleen bij de bel was een klein stickertje geplakt met de naam van het bedrijf waar ik kwam solliciteren: IKEA!

Persoonlijke ontwikkeling · 26. oktober 2017
WAUW!!! Dat is mijn gevoel als ik terugkijk op 12,5 fantastische jaren bij IKEA. Het is een waanzinnige reis geweest, zowel persoonlijk als professional. Er is veel gebeurd sinds het moment dat ik in 2005 bij IKEA ben gaan werken. Ik heb over de wereld gereisd, mensen ontmoet, mee gewerkt en vrienden mee geworden op bijna alle continenten.

Persoonlijke ontwikkeling · 13. oktober 2017
Een effectieve controller staat midden in de organisatie, weet wat er speelt en werkt samen met de boekhouding én met de business. De spil tussen de verschillende afdelingen, een spin in het web en aanspreekpunt voor de afdelingsmanagers en het management. De wereld en realiteit van de controller verandert continue en het is dan ook belangrijk om hier constant mee te werken en op in te spelen.

Meer weergeven