Voor wie is Accounting Architecture?

Er zijn 2 verschillende doelgroepen voor Accounting Architecture. De eerste groep zijn professionals van accounting en controlling die betrokken zijn bij de financiële datavoorzieningsprocessen ofwel het samenstellen van financiële rapportages. De tweede groep zijn de stakeholders van accounting en controlling, zijnde de gebruikers van de financiële rapportages om hiermee de organisatie managen en besturen.

 

De samenstellers van de financiële rapportages

Dit is de doelgroep professionals die direct of indirect betrokken zijn bij het samenstellen en controle van de financiële rapportages en -processen:

- Accounting: Accounting specialisten en Accounting Manager

- Controlling: Financieel Controller en  Business Controller

- Auditor (Accountant)

 

Professionals die direct of indirect verantwoordelijk zijn voor de boekhouding als afdeling

- Financieel Manager

- CFO

 

Professionals die direct of indirect betrokken zijn bij het automatiseren van de boekhouding

- IT professionals

 

Accounting Architecture is van waarde voor deze groepen professionals, omdat zij de functie en het model direct kunnen toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden. Hiermee kunnen zij de kwaliteit en effectiviteit van accounting, controlling en de gehele financiële functie naar een hoger niveau brengen.

 

De gebruikers van de financiële rapportages

- Afdelingsmanager

- Budgethouder

- Directie

- Bestuur

 

Accounting Architecture is van waarde voor managers en bestuurders om hiermee meer inzicht te krijgen in het gehele datavoorzieningsproces, in het belang van betrouwbare en relevante financiële rapportages en in de rol en positie van accounting en controlling in de organisatie.